Με το μισό ποινικό κώδικα κατηγορείται μια σπείρα νεοναζί, μέρος της οποίας εξαρθρώθηκε σήμερα από την Αυστριακή Αστυνομία.

Συνελήφθησαν δέκα άνδρες – μέλη φασιστικής οργάνωσης, που φέρονται να έχουν εμπλακεί σε εμπρησμούς, λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, μαστροπεία, ένοπλες επιθέσεις, «προστασίες» καθώς και άλλα ανάλογης βαρύτητας εγκλήματα που κατά κανόνα συνοδεύουν άτομα που συμμετέχουν σε φασιστικές οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμορία αυτή τρομοκρατούσε επί χρόνια ολόκληρα περιοχές της Άνω Αυστρίας όπου βρίσκονται οίκοι ανοχής και τα έσοδα που αποκόμισαν από προστασίες πρέπει να ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο άντρο της συμμορίας, η Αστυνομία εκτός των άλλων κατέσχεσε και πολλά ναζιστικά σύμβολα καθώς το Αυστριακό Σύνταγμα έχει θέσει εκτός νόμου κάθε κόμμα που έχει τον ναζισμό ως ιδεολογικό του πυρήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά την σύλληψη των παραπάνω ατόμων, η δράση της συμμορίας εξακολουθεί, καθώς τα άτομα που την απαρτίζουν είναι πολύ περισσότερα, η δε «δομή» της εξαιρετικά δαιδαλώδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης