Ένοπλος στο χωριό Βέλικα Ίβαντσα του Δήμου Μλαντένοβατς της Σερβίας άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί και σκότωσε εν ψυχρώ 13 ανθρώπους.

Ο 60χρονος Λιούμπισα Μπ., σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη σερβική αστυνομία, σκότωσε έξι άνδρες, έξι γυναίκες και ένα μωρό 2 ετών, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του και να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων ο δράστης και η σύζυγός του που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χωριό βρίσκεται περίπου 50 χλμ νοτιοανατολικά του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στις 05.00 το πρωί (τοπική ώρα). Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι τα θύματα του δράστη ήταν ως επί το πλείστον συγγενείς και γείτονες.

Το Associated Press μετέδωσε ότι ο Λιούμπισα Μπ. σκότωσε πρώτα τον γιο του πριν φύγει από το σπίτι για να συνεχίσει το έργο του, οπλισμένος με περίστροφο 9 χιλιοστών. Αυτόπτης μάρτυρας που γλίτωσε δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χτυπούσε τις πόρτες των σπιτιών και πυροβολούσε αμέσως αυτόν που άνοιγε. Ήταν ένας καλός άνθρωπος και γείτονας. Δεν είχε κανένας λόγο να μην του ανοίξει ή να τον φοβηθεί. Πραγματικά, δεν ξέρω τι συνέβη».

Φωτογραφία από τον τόπο του εγκλήματοςΟ αρχηγός της σερβικής αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς, που έχει μεταβεί στον τόπο του εγκλήματος δήλωσε στο δίκτυο RTS ότι «ο δράστης προέρχεται από μία φιλήσυχη οικογένεια και έχει λευκό ποινικό μητρώο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης πέρυσι συνταξιοδοτήθηκε ενώ είχε πολεμήσει ως στρατιώτης στον πόλεμο των «10 ημερών» του 1991.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης