Μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα βρέθηκαν το Σάββατο αστυνομικοί σε πόλη στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, μετέδωσε το Associated Press. Ειδικότερα, 14 ακρωτηριασμένα πτώματα, τα οποία είχαν δίπλα τους ένα απειλητικό μήνυμα, εντοπίστηκαν μέσα σε ένα όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ ενός σούπερ-μάρκετ στη Θιουδάδ Μαντέ.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας τόνισε ότι οι τεμαχισμένες σοροί ανήκαν σε 10 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, με το απειλητικό μήνυμα να απευθύνεται στο καρτέλ του Κόλπου. Την 7η Ιουνίου, είχαν ανακαλυφθεί άλλα 14 πτώματα σε ένα όχημα στη Μαντέ, στο νότιο τμήμα της πολιτείας Ταμαουλίπας, που συνορεύει με το Τέξας και αποτελεί πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος του Μεξικού κήρυξε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Το συντηρητικό «Κόμμα Εθνικής Δράσης» (PAN), στο οποίο είναι επικεφαλής, χάνει συνεχώς έδαφος και φαίνεται να οδεύει ολοταχώς προς την ήττα στις εκλογές της 1ης Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι συνέλαβαν έναν άνθρωπο, ο οποίος λανθασμένα θεωρούταν γιος του Νο1 καταζητούμενου στο Μεξικό, Joaquin el Chapo.

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: «Θολό» το τοπίο με τη σύλληψη του γιου ενός βαρόνου ναρκωτικών, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, 07:23

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης