Το υπουργείο Γεωργίας του Μεξικού δεν προτίθεται να διακόψει τις εισαγωγές βοοειδών από τις Η.Π.Α., στη σκιά του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου των τρελών αγελάδων, το οποίο εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο θα διατηρήσει το ίδιο επίπεδο ελέγχων στις εισαγωγές κατά μήκος των συνόρων, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξαν εισαγωγές βοδινού κρέατος στο Μεξικό από την περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Η.Π.Α. συνήθως εξάγουν περισσότερο βοδινό κρέας στο Μεξικό από οποιαδήποτε άλλη χώρα, στέλνοντας 227 εκατ. κιλά το 2010, συνολικής αξίας περίπου 670 εκατ. δολαρίων.

Η ανίχνευση σε γαλακτοφόρα αγελάδα της Καλιφόρνιας κρούσματος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών είναι η τέταρτη κατά σειρά στις Η.Π.Α., μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στη χώρα το 2003.

Την ίδια στιγμή στη Ν.Κορέα, αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τεθεί σε καραντίνα το εισαγόμενο αμερικανικό βοδινό κρέας, μια ενέργεια που ενδεχομένως οδηγήσει στη διακοπή των εισαγωγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στην Καλιφόρνια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, 23:23
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης