Τα πτώματα 8 ανθρώπων εντοπίστηκαν μέσα σε πηγάδι στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, με τις τοπικές Αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για στελέχη ενός 20μελους μουσικού συγκροτήματος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί την περασμένη Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για μέλη του «Kombo Kolombia», τα οποία έπεσαν θύματα απαγωγής ύστερα από την ολοκλήρωση συναυλίας τους το βράδυ της Πέμπτης σε μπαρ απομονωμένης περιοχής στην πολιτεία Νουέβο Λεόν. Το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα μέλη της μπάντας κατάφερε να δραπετεύσει και στη συνέχεια να οδηγήσει τους αστυνομικούς στο πηγάδι, όπου και εντοπίστηκαν πτώματα, τα οποία είχαν πάνω τους το χαρακτηριστικό μπλουζάκι του συγκροτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, συγγενείς είχαν αναφέρει την εξαφάνιση των 12 μουσικών και των οκτώ μελών της ομάδας υποστήριξης, όταν κανείς εξ αυτών δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Η ανησυχία τους έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν έφθασαν στον χώρο της συναυλίας και διαπίστωσαν ότι τα αυτοκίνητά τους είχαν εγκαταλειφθεί στη μέση του δρόμου, την ίδια στιγμή που το μπαρ «La Carreta» ήταν έρημο.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους, ωστόσο δεν υπήρχε κανένα θετικό αποτέλεσμα, μέχρι τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το μέλος της μπάντας που κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς και τους οδήγησε στο πηγάδι. Το τελευταίο βρισκόταν σε απόσταση 30 χλμ. περίπου από το μπαρ, όπου δόθηκε η συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δουλειά για… λίγους!

Εκπρόσωπος της κρατικής Ασφαλείας του Νουέβο Λεόν εξήγησε πως το μέλος της μπάντας που επέζησε, έφερε μώλωπες από ξυλοδαρμό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

«Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε πως κατάφερε να ξεφύγει και αν είναι ο μοναδικός που επέζησε», εξήγησε ο Jorge Domene, υπογραμμίζοντας πως τα καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για τον θάνατο αρκετών Μεξικανών μουσικών τα τελευταία χρόνια.

Το 2007 ο Sergio Gomez, τραγουδιστής των «K-Paz de la Sierra», έπεσε θύμα απαγωγής ύστερα από συναυλία στην πολιτεία Μιτσοακάν, με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν νεκρό λίγες ημέρες αργότερα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως τον είχαν στραγγαλίσει. Ο Sergio Vega, γνωστός ο «El Shaka», έπεσε νεκρός από τα πυρά ενόπλων στην πολιτεία Σιναλόα.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας, Felipe Calderon, κήρυξε τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», δίνοντας εντολή στον στρατό να συμμετέχει στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας για τον περιορισμό του οργανωμένου εγκλήματος. Ο τωρινός πρόεδρος, Enrique Pena Nieto, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Δεκεμβρίου του 2012, δεσμεύτηκε για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών, ανάγοντας το συγκεκριμένο ζήτημα σε μια από τις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε την ίδρυση ενός επίλεκτου σώματος, που θα συνδράμει στις επιχειρήσεις των δυνάμεων Ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Μαζικές συλλήψεις αστυνομικών για χρηματισμό, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013, 01:33
Μεξικό: Πήγαν για τροχαίο και έπεσαν σε ενέδρα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012, 01:15
Αλλαγή ηγεσίας στο Μεξικό, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, 06:50

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης