Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια πετρελαϊκή πλατφόρμα, η οποία ανήκει στην κρατική εταιρεία του Μεξικού Pemex και βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τεσσάρων εργαζόμενων εξαιτίας του δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα στην πλατφόρμα Abtakun Α-Permanente», ανέφερε η Pemex στον τελευταίο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατφόρμα Abkatun Permanente βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας Καμπέτσε, στη χερσόνησο Γιουκατάν. Η εταιρεία επεσήμανε ότι 300 εργαζόμενοι στην πλατφόρμα απομακρύνθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στην περιοχή αφυδάτωσης και άντλησης.

Οκτώ πυροσβεστικά πλοία έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στις 03:40 τοπική ώρα (12:40 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι φλόγες φτάνουν πολλά μέτρα ύψος και πυκνός καπνός βγαίνει από την πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης