Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε χθες ότι δεν διαβλέπει καμία πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Βρετανία μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δηλώσεις της στο τέλος της πρώτης μέρας μιας συνόδου κορυφής της ΕΕ, η Μέρκελ περιέγραψε τις συνομιλίες με τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ως «σοβαρές» αλλά «φιλικές». Πρόσθεσε ότι δεν ήταν η στιγμή για θλίψη ή θυμό, αλλά ότι η Ευρώπη πρέπει απλώς να αναζητήσει λύση στην κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να πω ξεκάθαρα απόψε ότι δεν βλέπω τρόπο να αντιστραφεί αυτό», είπε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Βρετανία. «Χρειάζεται όλοι μας να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχολόγια».

Στη συνέχεια εξήγησε πως, «οι αρχηγοί των κρατών μελών καθορίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη διαπραγμάτευση επί του διαζυγίου της Μ. Βρετανίας με την ΕΕ». «Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε στο μέλλον. Τo δημοψήφισμα υπήρξε καθοριστικό», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Κάμερον: «Σήμερα αισθάνθηκα ότι βρέθηκα ανάμεσα σε φίλους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης