Από την «υποδοχή» που της επεφύλαξε ένας Βρετανός κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, όταν στις 9 Οκτωβρίου του 2012, έτρεχε γυμνός στη Β. Γεωργίου, έχουν περάσει αρκετοί μήνες. Τόσοι ώστε ένας ακόμη «τολμηρός» νέος να εισβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt, στις 25 Ιουνίου, στο αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Ο 24 ετών άνδρας υπό την επήρρεια ναρκωτικών, χόρεψε στο φτερό του αεροσκάφους και στη συνέχεια εισέβαλε στο αεροπλάνο, κουβαλώντας μια βαλίτσα με μαριχουάνα και γέμισε το εσωτερικό του αεροσκάφους με αφρό από τους πυροσβεστήρες, μπήκε στο πιλοτήριο, πάτησε διάφορα κουμπιά, ενεργοποίησε την τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι λίγο πριν από την εισβολή στο αεροσκάφος, είχε τσακωθεί με την κοπέλα του.

Οι ζημιές που προκάλεσε είναι μεγαλύτερες των 100 χιλιάδων ευρώ, αλλά σύμφωνα με την Bild θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες, καθώς επιχείρησε να θέσει το αεροσκάφος σε λειτουργία…

Επίσης, τα γερμανικά μέσα ενηκμέρωσης αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερις ώρες για να βγάλουν τον ημίγυμνο «εισβολέα» από το αεροπλάνο, το οποίο θα μπορούσε να έχει… απογειώσει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενόσω η Μέρκελ ήταν στην βαυαρική πόλη Bayreuth, και παρακολουθούσε όπερα, στο ετήσιο φεστιβάλ του Βάγκνερ. Όπως αναφέρει αστυνομικός, ο εισβολέας δεν υπάκουσε στις εντολές τους να βγει έξω και τελικά επενέβησαν τα σκυλιά της αστυνομίας που τον δάγκωσαν στο πόδι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης