Νέες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας ότι εάν η Άγκυρα επιτρέψει σε μετανάστες να κινηθούν προς τη γηραιά ήπειρο, μαζί τους θα περάσουν και τρομοκράτες.

«Στην πραγματικότητα η Ευρώπη θα πρέπει να μας ευχαριστεί συνέχεια» δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας πως, εάν η Τουρκία επιτρέψει τη ροή μεταναστευτικών κυμάτων, η Ε.Ε. θα «βρει τον μπελά της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Τουρκία υπερασπίζεται τα σύνορα τόσο του NATO όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Ευρώπη ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται στη βοήθεια της Άγκυρας για να εμποδίσει τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές που επιστρέφουν στις πατρίδες τους αφότου πολέμησαν στη Συρία και στο Ιράκ.

«Προκειμένου να ξεφορτωθούν αυτά τα τέρατα, αυτές οι χώρες επί χρόνια τούς κατηύθυναν προς το Ισλαμικό Κράτος και τώρα αναρωτιούνται τι να κάνουν με τους τρομοκράτες που έχουν επιστρέψει σπίτια τους» είπε ο κ. Ερντογάν, στο πλαίσιο επίθεσης που εξαπέλυσε στον Γάλλο ομόλογό του Μακρόν για τη συνάντηση που είχε με Κούρδους αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω να μην επιζητήσουν τη βοήθειά μας όταν οι τρομοκράτες που επιβίωσαν αρχίσουν να συρρέουν στην Ευρώπη» προσέθεσε.

Οι τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα, όπου οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο σε οποιοδήποτε από τα ζητήματα που τους χωρίζουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης