Την όγδοη απεργία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa της Γερμανίας από τον Απρίλιο προκήρυξαν οι πιλότοι της, που απέχουν από την εργασία τους σήμερα Δευτέρα και η κινητοποίησή τους θα συνεχιστεί και αύριο.

Οι πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους, που επιδεινώνει ιδίως τα προγράμματα συνταξιοδότησης των χειριστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέλη του δεν θα εργαστούν από τη 1.00 τη Δευτέρα έως και τις 23.59 την Τρίτη.

Θα επηρεαστούν οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από και προς τη Γερμανία, προειδοποίησε ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου Κόκπιτ, ο Μάρκους Βαλ.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, πασχίζει να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από εταιρείες αερομεταφορών χαμηλού κόστους αλλά και εταιρείες κρατών της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 5.400 πιλότοι τους οποίους απασχολεί η Lufthansa, η θυγατρική της που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους Germanwings αλλά και η θυγατρική της που ειδικεύεται στις εμπορευματικές πτήσεις Lufthansa Cargo απεργούν με αίτημα να παραμείνουν σε ισχύ οι πρόνοιες που ισχύουν σήμερα σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότησή τους. Μέχρι σήμερα οι χειριστές μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια.

Η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στον όμιλο είχε γίνει την Πέμπτη, όταν οι πιλότοι της Germanwings απείχαν από την εργασία τους για 12 ώρες. Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και επηρεάστηκαν 13.000 επιβάτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης