Ανοικτός είναι πλέον ο δρόμος προς το προεδρικό αξίωμα για τον Mitt Romney. Η αποχώρηση του Rick Santorum από την κούρσα των υποψήφιων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μετατρέπει σε τυπική διαδικασία το συνέδριo του ρεπουμπλικανικού κόμματος τον προσεχή Αύγουστο, με τις πρώτες δημοσκοπήσεις ανάμεσα στον Barack Obama και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Ο πρώην Γερουσιαστής ανακοίνωσε την απόφασή του εν μέσω έντονης συναισθηματικής φόρτισης, υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας συνεχίζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κυρίες και Κύριοι είχαμε λάβει την απόφαση να μπούμε σε αυτή την κούρσα την ώρα που βρισκόμασταν στην κουζίνα του σπιτιού μας. (Πλέον) Έχουμε αποφασίσει πως αυτή η προεδρική κούρσα έχει τελειώσει και γι αυτό αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο αγώνας μας έχει τελειώσει. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη γι αυτές τις φωνές, για τους Αμερικανούς που σηκώθηκαν και έδωσαν αέρα στα φτερά μας για να πετύχουμε πράγματα που κανένας πολιτικός αναλυτής δεν περίμενε», τόνισε.

Αφοσιωμένος Καθολικός, με επτά παιδιά, ο Rick Santorum είχε προκαλέσει έκπληξη στα πολιτικά δρώμενα των Η.Π.Α. καταφέρνοντας να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Mitt Romney, ο οποίος ποτέ δεν κατάφερε να προσεγγίσει τους υποστηρικτές του λεγόμενου «κινήματος του τσαγιού». Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, διάσημος επιχειρηματίας και γνωστός για τις αμφιλεγόμενες πρακτικές που χρησιμοποιούσε για τη διάσωση μιας εταιρείας (μαζικές απολύσεις), είχε γνωρίσει την ήττα από τον πρώην Γερουσιαστή, κερδίζοντας στο νήμα την πολιτεία-τοτέμ του Οχάιο στις προκριματικές της «Σούπερ Τρίτης».

Κανένας υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος δεν έχει κερδίσει το προεδρικό χρίσμα χωρίς να έχει επικρατήσει πρώτα στις εσωκομματικές εκλογές του Οχάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Rick Santorum επικράτησε συνολικά σε 12 πολιτείες. Ειδικότερα, κέρδισε τις προκριματικές σε:

  1. Aϊόβα
  2. Μιζούρι
  3. Μινεσότα
  4. Κολοράντο
  5. Οκλαχόμα
  6. Τενεσί
  7. Βόρεια Ντακότα
  8. Γουαϊόμινγκ
  9. Κάνσας
  10. Αλαμπάμα
  11. Μισισιπί και
  12. Λουϊζιάνα

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ – Ο Σαντόρουμ αποσύρεται, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2012, 22:30
Ο Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 08:49
Χατ τρικ από τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, 03:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης