Την απόφασή του να παρουσιαστεί ενώπιον της Γερουσίας και της Βουλής για να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη την απαιτούμενη πλειοψηφία, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση Rai.

«Θα απευθυνθώ στη Γερουσία, πιθανώς την επόμενη Τετάρτη, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά δεν θέλω να κυβερνήσω πάση θυσία» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, δε, ότι θα αναφερθεί στα όσα έπραξε η κυβέρνησή του τους τελευταίους έξι μήνες, ώστε, όπως ελπίζει, έπειτα από μια θετική ψηφοφορία να μπορέσει να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ιταλικού Δημοσίου και να δρέψει η χώρα τους καρπούς της οικονομικής ανάκαμψης, η οποία διαφαίνεται στον ορίζοντα για το 2014.

«Πρέπει να ψηφισθεί οπωσδήποτε νέος εκλογικός νόμος, διότι ο σημερινός μπορεί να κριθεί σύντομα αντισυνταγματικός από το Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο» τόνισε.

«Η θετική ή αρνητική έκβαση της ψήφου εμπιστοσύνης εξαρτάται από την εξέλιξη της εσωτερικής αντιπαράθεσης στην Κεντροδεξιά, η οποία είναι εντονότατη. Η μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών ψηφοφόρων, πάντως, δεν επιθυμεί την κυβερνητική κρίση» δήλωσε ο Λέτα, σύμφωνα με τον οποίο «είναι σημαντικό για τη χώρα η Κεντροδεξιά να αναπτυχθεί προς μια κατεύθυνση μετριοπάθειας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης