Την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, στη συνέχεια θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για τη διαμόρφωση των νέων σχέσεών του με την Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως οι Βρετανοί έκαναν ξεκάθαρα μια επιλογή, για την οποία, όπως είπε, λυπάται, αλλά τη σέβεται. «Έκαναν την επιλογή να βγουν από την Ε.Ε. με μεγάλη πλειοψηφία. Η εικόνα είναι ξεκάθαρη και δεν μπορώ να φανταστώ μια βρετανική κυβέρνηση που δε θα σεβαστεί την απόφαση του λαού της» πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Σαν Ευρωπαίοι πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Να προστατέψουμε τα σύνορά μας, να δώσουμε έμφαση στη νεολαία, να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ευρωζώνη» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «όλοι κοιτούν προς την Ευρώπη, από όλο τον πλανήτη».

«Είναι ιστορική ημέρα, είναι οδυνηρό να φεύγει μια χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ιστορία δεν σταματά, η Ευρώπη συνεχίζει» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης