Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι επιτρέπεται πλέον στις Δυνάμεις Ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν πυροβόλα όπλα στο Κίεβο σε περίπτωση αυτοάμυνας.

«Στις 20 Φεβρουαρίου, από τα παράθυρα του ωδείου στο Κίεβο, άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Με στόχο να προστατευθεί η ζωή και η υγεία των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίστηκε να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα σε περίπτωση αυτοάμυνας ανέφερε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής οκτώ άνδρες του στρατού και 12 αστυνομικοί έχουν λάβει πυροβόλα όπλα.

Βίντεο το οποίο ανήρτησε το δίκτυο Russia Today δείχνει ελεύθερους σκοπευτές, που δεν ανήκουν στις δυνάμεις ασφαλείας, στο εσωτερικό κτηρίου να στοχεύουν άνδρες της αστυνομίας

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με ελεύθερους σκοπευτές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι καταγγελίες για την ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών που έχουν ακροβολιστεί σε κεντρικά κτήρια γύρω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, όπως το ξενοδοχείο «Ουκραΐνα». Την καταγγελία έκανε πρώτος ο Αρσένι Γιάτσενουκ, ο οποίος ηγείται του κόμματος που ίδρυσε η προφυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός Γούλια Τιμοσένκο. Τον ισχυρισμό του ενισχύει το γεγονός πως από τους επιβεβαιωμένους 28 νεκρούς της Δευτέρας, οι 13 έχουν ταυτοποιηθεί πως σκοτώθηκαν ακαριαία από μία και μόνο σφαίρα στο κεφάλι.

Από τότε, ολοένα και περισσότερα βίντεο έρχονται στο φως που δείχνουν σκοπευτές που φορούν τα διακριτικά των δυνάμεων ασφαλείας να πυροβολούν.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Διαβάστε επίσης Κίεβο: Ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν τον θάνατο πυροβολώντας αδιακρίτως, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 13:26

Αιματοχυσία δίχως τέλος
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014, 10:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης