Δύο περίπου εβδομάδες έπειτα από τη δραματική έκκληση που απηύθυνε στους μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου  για την απελευθέρωση του γιού του Τζον Κάντλι, ο 81χρονος πατέρας του, Πολ, έφυγε από τη ζωή. Ο Τζον Κάντλι είναι ο βρετανός δημοσιογράφος που κρατείται όμηρος στη Συρία από το 2012.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε στείλει μήνυμα μέσα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης στους τζιχαντιστές να αφήσουν τον δημοσιογράφο «να επιστρέψει «σε αυτούς που αγαπά και τον αγαπούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκκλησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε νιώσει μεγάλη ανακούφιση που είδε τον γιο του έστω σε βίντεο, δύο χρόνια μετά την απαγωγή του, αλλά και πως αισθάνθηκε «απεγνωσμένος και αβοήθητος».

Είχε δηλώσει επίσης, πως δε φανταζόταν ποτέ ότι θα περνούσε κατά αυτό τον τρόπο τα 81 χρόνια του και είχε τονίσει ότι επιθυμεί ο γιος του να ξέρει ότι ήταν υπερήφανος για εκείνον.

Σε ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρεται ότι ο Πολ Κάντλι πέθανε την περασμένη Πέμπτη από επιπλοκές που παρουσίασε, αλλά και ότι έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες προκειμένου να ενημερωθεί ο γιος του για τον θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα τέταρτο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο βρετανός δημοσιογράφος να μιλά για τους αποκεφαλισμούς των συναδέλφων του, αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές της Δύσης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο Τζον Κάντλι εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph.


Δείτε το βίντεο του BBC με την έκκληση του 81χρονου Πολ Κάντλι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης