Άφαντοι παραμένουν δύο έγκλειστοι δολοφόνοι που δραπέτευσαν κινηματογραφικά από φυλακές υψίστης ασφαλείας της Νέας Υόρκης, τρυπώντας… απλώς τον τοίχο με τη βοήθεια κομπρεσέρ. Οι δεσμοφύλακες διαπίστωσαν ότι ο 48χρονος Ρίτσαρντ Ματ και ο 34χρονος Ντέιβιντ Σουέτ έλειπαν το πρωί του Σαββάτου, όταν μέτρησαν τους κρατουμένους του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Κλίντον στο χωριό Ντανεμούρα της Νέας Υόρκης.

Οι δύο άντρες, που κρατούνταν σε γειτονικά κελιά, τρύπησαν έναν ατσάλινο τοίχο, κινήθηκαν μέσα σε έναν λαβύρινθο από διάφορους αγωγούς και τελικά βγήκαν στο φως από ένα φρεάτιο, εκτός των τειχών της φυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Οι δύο άντρες, που κρατούνταν σε γειτονικά κελιά, τρύπησαν έναν ατσάλινο τοίχο, κινήθηκαν μέσα σε έναν λαβύρινθο από διάφορους αγωγούς και τελικά βγήκαν στο φως από ένα φρεάτιο, εκτός των τειχών της φυλακής
 
Η απόδρασή τους είναι η πρώτη για την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας των συγκεκριμένων φυλακών. Πάνω από 200 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή, με μπλόκα στους δρόμους και έρευνες στα γύρω δάση, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο συνέστησε προσοχή στους πολίτες, προειδοποιώντας πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρ. Ματ έχει καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη για τον φόνο, την απαγωγή και τη ληστεία ενός άνδρα τον Δεκέμβριο του 1997, ενώ ο Ντ. Σουέτ σε ισόβια επειδή τον Ιούλιο του 2002 σκότωσε έναν βοηθό σερίφη.

Δεν παρέλειψαν να χαιρετήσουν…

Οι δεσμοφύλακες μετρούν τους κρατουμένους κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελέγχοντας αν βρίσκονται στα κρεβάτια τους. Οι δραπέτες ωστόσο κατάφεραν να τους ξεγελάσουν καμουφλάροντας καταλλήλως τα ρούχα και τα σκεπάσματά τους. Η απουσία τους διαπιστώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μυστήριο παραμένει πού βρήκαν τα κομπρεσέρ• καθώς οι φυλακές της Ντανεμούρα χτίστηκαν το 1845 και χρειάζονται τακτικά συντήρηση, εικάζεται ότι τα πήραν από τους εργάτες που συχνά δουλεύουν εκεί.

Λίγο πριν από την έξοδό τους από το φρεάτιο, πάντως, οι δύο δραπέτες άφησαν ένα χαρτάκι τύπου «Post-it» κολλημένο σε σωλήνα, θέλοντας να ευχηθούν «Kαλή σας μέρα!» σε εκείνους που θα ακολουθούσαν αργά ή γρήγορα τα ίχνη τους…

Πηγή: CNN

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης