Ήταν το πρώτο ταξίδι σε αυτή την καινούργια σιδηροδρομική γραμμή της αμαξοστοιχίας Αmtrak η οποία 50 χιλιόμετρα από την πόλη του Σιάτλ, περνώντας από μια γέφυρα εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια έπεσαν πάνω στον αυτοκινητόδρομο Ι5 της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Οι επιβάτες των διερχομένων αυτοκινήτων ήταν πολύ τυχεροί. Ορισμένοι από αυτούς μόνο τραυματίστηκαν. Όλοι οι νεκροί βρίσκονται μέσα στα βαγόνια με τα συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα πτώματα και τους επιζώντες.
  
Είναι άγνωστο το πώς προκλήθηκε ένα τέτοιο δυστύχημα σε μια σιδηροδρομική γραμμή που μόλις είχε κατασκευαστεί. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο της τραγωδίας μιλούν από μόνα τους. Ένας σωρός από λαμαρίνες με τα βαγόνια να είναι πεσμένα δεξιά και αριστερά της γέφυρας πάνω στο οδόστρωμα και από κάτω πλακωμένα αυτοκίνητα. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ.

Η Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα εμπλέκεται σε ένα περιστατικό, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν,δήλωσε στο CNΝ ο σερίφης της κομητείας Πιρς όπου συνέβη το δυστύχημα.Σύμφωνα με ανακοίνωση, 77 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας ανέφεραν ότι περίπου 80 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί» δήλωσε ο Εντ Τρόιγερ, αξιωματικός στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Πιρς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνικό «πραγματικά τρομακτικό». Μόλις έφθασαν οι ομάδες διάσωσης «ήταν προφανές ότι υπήρχαν νεκροί και τραυματίες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

 «Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) – 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune,χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

To σημείο όπου συνέβη ο εκτροχιασμός

Το υπουργείο Μεταφορών από την πλευρά του απευθύνει έκκληση τους οδηγούς να αποφύγουν τον αυτοκινητόδρομο.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει μια αμαξοστοιχία να έχει πέσει από μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

«Ο κόσμος ούρλιαζε»

«Είχαμε μόλις διέλθει από την πόλη Ντίποντ και πιστεύω ότι ετοιμαζόμασταν να περάσουμε από μια στροφή» περιέγραψε ο Κρις Κάρνες στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KIRO-TV.

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν οξύ ήχο, νιώσαμε ότι πέφταμε από έναν λόφο. Κατόπιν πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας, τα παράθυρα έσπασαν, τα πάντα ακινητοποιήθηκαν, νερό έτρεχε από το τρένο και ο κόσμος ούρλιαζε».

«Οι ράγες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχαν εκσυγχρονιστεί για να μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγάλες ταχύτητες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση περίπου 21 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας και στην ίδια απόσταση από το νότιο τμήμα της στρατιωτικής βάσης McChord.

«Βρισκόμαστε ακριβώς νότια της στρατιωτικής βάσης» περιέγραψε στο CNN ένας οδηγός που βρισκόταν στον δρόμο όταν συνέβη το δυστύχημα. «Πολλοί βγήκαν από τα οχήματά τους και έσπευσαν να βοηθήσουν» εξήγησε.

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε τα αίτια της τραγωδίας ούτε ο απολογισμός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης