Τεράστιες είναι οι καταστροφές από τους ανεμοστρόβιλους που «σάρωσαν» το Σαββατοκύριακο διάφορες περιοχές στο βόρειο και δυτικό τμήμα της Πολωνίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός 60χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε όταν το σπίτι του κατέρρευσε λόγω των θυελλωδών ανέμων. Συνολικά δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, με περισσότερα από 100 σπίτια να καταστρέφονται σε δύο επαρχίες της ευρωπαϊκής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκπρόσωπος των Αρχών ανέφερε ότι μεγάλα τμήματα δάσους στο Εθνικό Πάρκο Μπόρι Τουκόλσκι ξεριζώθηκαν, ενώ σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νέοι ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να περάσουν από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα video…

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική επιχείρηση των σωστικών συνεργείων για την αποκατάσταση των ζημιών. Εξοπλισμένοι με εκσκαπτικά μηχανήματα, φορτηγά και γερανούς, περίπου 1.200 διασώστες απομακρύνουν με ταχείς ρυθμούς συντρίμμια και κορμούς δέντρων, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι αρκετοί κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα καθώς οι άνεμοι προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο σύστημα παροχής ηλεκτροδότησης.

Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε, το Σάββατο, έναν ανεμοστρόβιλο να περνά μέσα από σπίτια της πόλης Σζντουμ, με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει ακόμα και τα 200 χλμ./ώρα. Παρόμοια πλάνα κατεγράφησαν και σε άλλες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δείτε τα video…

Διαβάστε επίσης:
«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Πολωνία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 03:59

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης