Μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν υποχώρησαν οι κυλιόμενες σκάλες και την «κατάπιαν» σε κινεζικό πολυκατάστημα, ενώ πρόλαβε να σπρώξει προς την σωτηρία του τον μικρό γιο της που κρατούσε από το χέρι, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Η 30χρονη Σιάνγκ Λιουτζουάν ανέβαινε με τον γιο της τις κυλιόμενες σκάλες το Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα Wuhan Evening News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, δείχνει ένα από τα σκαλιά να υποχωρεί την ώρα που η γυναίκα φθάνει στην κορυφή της σκάλας. Τη στιγμή που η γυναίκα πέφτει σπρώχνει τον γιο της μπροστά και μία υπάλληλος καταστήματος τρέχει και τον αρπάζει.
Ωστόσο, οι σκάλες συνεχίζουν να κυλούν και αρκετά δευτερόλεπτα αργότερα η γυναίκα εξαφανίζεται καθώς την «καταπίνει» ο μηχανισμός της σκάλας παρότι μία υπάλληλος καταστήματος έχει προλάβει ήδη να της πιάσει το χέρι.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να αποσυναρμολογήσουν το μηχάνημα και να ανασύρουν την γυναίκα, η οποία «δεν εμφάνιζε σημάδια ζωής», αναφέρει το δημοσίευμα.

Εργασίες συντήρησης μόλις είχαν πραγματοποιηθεί στις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος Anliang στην Σινγκτσού της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι και οι συντηρητές είχαν ξεχάσει να βιδώσουν πίσω στη θέση του το προστατευτικό κάλυμμα, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα κυριαρχεί σήμερα στο Sina Weibo (το αντίστοιχο Twitter της Κίνας) με περισσότερα από 6,6 εκατομμύρια χτυπήματα.

Τα περισσότερα σχόλια των χρηστών του εκφράζουν οργή κατά της διοίκησης του εμπορικού κέντρου, ενώ κάποια άλλα εκφράζουν συγκίνηση για την αυτοθυσία της μητέρας.

Στην Κίνα σημειώνονται συχνά ατυχήματα λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας, που συχνά οφείλονται σε φαινόμενα διαφθοράς.

Το 2012, ένα ενιάχρονο αγόρι σκοτώθηκε όταν παγιδεύτηκε σε κυλιόμενες σκάλες πολυκαταστήματος του Πεκίνου μπροστά στους έντρομους πελάτες.

Τον Ιούλιο του 2011, ένας 13χρονος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι κυλιόμενες σκάλες σε σταθμό του μετρό του Πεκίνου ξαφνικά άλλαξαν κατεύθυνση σε ώρα αιχμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης