Λίγες ώρες πριν προβεί στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, ο βομβιστής Salman Adebi φέρεται να τηλεφώνησε στη μητέρα του.

Σύμφωνα με στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Λιβύη, ο Adebi μίλησε με τον νεότερο αδελφό του Hashemi στη Λιβύη αλλά και με την 50χρονη μητέρα του Samia, από την οποία ζήτησε να «τον συγχωρήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πως η μητέρα του βομβιστή είχε υποψίες πως ο γιος της είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

«Κρίσιμο» παραμένει το επίπεδο κατάστασης ασφαλείας στη Βρετανία

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στη Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει «κρίσιμο», με δυνάμεις του στρατού να έχουν αναλάβει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από πιθανούς στόχους. Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με Αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για τη μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

Η αστυνομία στη Βρετανία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Salman Adebi να έχουν διαφύγει τη σύλληψη, έχοντας στη διάθεσή τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης