Το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μονοπώλησαν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, έπειτα από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που ζήτησαν οι εταίροι, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μονοπώλησαν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μαςΟρισμένα εξ αυτών κάνουν λόγο για ένα επώδυνο πακέτο μέτρων που αναγκάστηκε να υπερασπιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Άλλα αναφέρονται στην επόμενη ημέρα και στις αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως η ΕΚΤ.

Διαβάστε παρακάτω πώς σχολιάζουν τα ξένα μέσα την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική Βουλή υπερψήφισε με 229 υπέρ το νομοσχέδιο που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα αμφιλεγόμενο πακέτο μέτρων» σημειώνει το ρωσικό RT και προσθέτει: «Αυτό έγινε, παρά ένα αξιοσημείωτο ρήγμα που υπέστη το κυβερνών κόμμα. Συνολικά 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά των μέτρων που υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός».

Το BBC σε πρωτοσέλιδο άρθρο του αναφέρεται στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου, διαπιστώνοντας ότι την ώρα που εντός της Βουλής ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο, εκτός του κτηρίου σημειώνονταν εκτεταμένα επεισόδια.

Και το αμερικανικό δίκτυο CNN αφιερώνει την πρώτη του σελίδα στο «ελληνικό ναι», όπως σημειώνεται στον τίτλο του σχετικού άρθρου. «Πολλοί Έλληνες που αντιτίθενται στο πακέτο διάσωσης αναφέρουν ότι θα προτιμούσαν την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, παρά να αποδεχτούν ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων» τονίζει.

Το Bloomberg πάει ένα βήμα πιο μπροστά θεωρώντας πως η ΕΚΤ κατά πάσα πιθανότητα θα χορηγήσει τα ζωτικής σημασίας έξτρα κεφάλαια που χρειάζεται η Ελλάδα, προκειμένου σε πρώτη φάση να ανοίξουν οι τράπεζες:

«Οι Έλληνες νομοθέτες ψήφισαν υπέρ ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων το οποίο κρατά τη χώρα εντός Ευρωζώνης προς το παρόν και τώρα το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία εκτιμά την κατάσταση προκειμένου να ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης στη χώρα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της οποίας χωλαίνει» αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: «Η εξέλιξη αυτή οδηγεί την ΕΚΤ και άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να δώσουν το πράσινο φως για την παροχή περισσότερων κεφαλαίων προς τη χώρα, τα οποία θα βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες σταδιακά να ανοίξουν εκ νέου και να ανακάμψουν τα “λαβωμένα” ταμεία της χώρας».

To France24 σε έκτακτη ανάρτηση αναφέρει: «Η ελληνική Βουλή εγκρίνει το σκληρό πακέτο μέτρων».


 
«Οι Έλληνες νομοθέτες στηρίζουν το πακέτο διάσωσης την ώρα που σημειώνονται συγκρούσεις στην Αθήνα» τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η ελληνική Βουλή ψήφισε υπέρ ενός σκληρού πακέτου μεταρρυθμίσεων, ως ένα στοίχημα για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, παρά την αντίθετη άποψη που εξέφρασε ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών» τονίζει το Al Jazeera.

Η εφημερίδα «La Repubblica» έχει τίτλο «Ελλάδα, ναι από τη Βουλή στο σχέδιο μεταρρύθμισης. Διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ, 40 εναντίον του Τσίπρα».

Η εφημερίδα «Corriere Della Sera» έχει τίτλο: «Αθήνα: ναι από τη Βουλή στο σχέδιο. Τσίπρας: μαθήματα αξιοπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, ο Βαρουφάκης ψήφισε όχι. Μολότοφ και συγκρούσεις στην πλατεία».

Η εφημερίδα «Il Messaggero» έχει τίτλο: «Ελλάδα: ναι από τη Βουλή στις μεταρρυθμίσεις. Διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μολότοφ και συγκρούσεις στην πλατεία».

Διαβάστε επίσης:

Το μνημόνιο ελήφθη… Over

Ο Τσίπρας προσγειώθηκε στην πραγματικότητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης