Σειρά λαθών, αλλά και μία μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος τύπου Tu-154, ήταν οι αιτίες που, όπως φαίνεται, προκάλεσαν τη συντριβή του, ανήμερα των Χριστουγέννων, παρασύροντας στον θάνατο 92 ανθρώπους.

Σειρά λαθών, αλλά και μία μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος τύπου Tu-154, ήταν οι αιτίες που, όπως φαίνεται, προκάλεσαν τη συντριβή τουΣύμφωνα με το πρακτορείο Inerfax, το μαύρο κουτί που ανασύρθηκε χθες και απεστάλη στη Μόσχα για εξέταση «μίλησε» και από την προκαταρκτική ανάλυση φαίνεται πως όντως υπήρξε πρόβλημα στα πτερύγια του αεροπλάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή που πρόσκειται στους ερευνητές του μαύρου κουτιού είπε πως, αν και η βλάβη αυτή διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο στην τραγωδία, «θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι εσφαλμένες ενέργειες του πληρώματος κατά τη διάρκεια της απογείωσης».

«Tα πτερύγια, να πάρει!» φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια του συγκυβερνήτη, μεταδίδει το RT, επικαλούμενο το «Life News», ενώ συνέχισε: «Kυβερνήτη, πέφτουμε»…

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το πλήρωμα φαίνεται πως δεν προέβη στις σωστές ενέργειες μετά τη διαπίστωση του προβλήματος, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται τις επόμενες ώρες -ή και ημέρες- έπειτα από την πλήρη ανάλυση των καταγραφέων.

Στο μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει και το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα των συνομιλιών του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154, το οποίο αναμένεται να ανασυρθεί σύντομα.

«Η τοποθεσία του δεύτερου μαύρου κουτιού έχει καθοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανασυρθεί από τη θάλασσα» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης