Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά του Ζωολογικού Κήπου στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης ύστερα από την είδηση ότι ένας 25χρονος άνδρας δέχτηκε επίθεση από μια τίγρης.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο 25χρονος πήδηξε τα προστατευτικά κάγκελα ή βρέθηκε κατά λάθος μέσα στον χώρο με τις τίγρεις. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι, τοπική ώρα Ανατολικών Η.Π.Α. (23.00 το βράδυ ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Associated Press ότι είδαν τον 25χρονο να πέφτει από το ειδικά διαμορφωμένο τραινάκι (Wild Asia Monorail), το οποίο μεταφέρει τους επισκέπτες πάνω από τον ποταμό του Μπρονξ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έχουν μια πανοραμική θέα των τομέων όπου ζουν τίγρεις, ελάφια και ελέφαντες. Εκτιμάται ότι ο νεαρός έπεσε από ύψος έξι μέτρων.

Η επίσημη ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου όμως δίνει μία άλλη περιγραφή του τραγικού συμβάντος. Σύμφωνα με αυτήν, ο άνδρας διέσχιζε τον υπερυψωμένο μονόδρομο του πάρκου και ξαφνικά βγήκε από το αυτοκίνητο και αφαίρεσε μια περίφραξη γύρω από τον λάκκο μέσα στον οποίο βρίσκονταν οι τίγρεις. Στην συνέχεια, κάποια από τις τίγρεις δάγκωσε τον άνδρα κατά την διάρκεια των περίπου 10 λεπτών που ήταν στον συγκεκριμένο χώρο μαζί της. Ο άνδρας φέρει πολύ άσχημα τραύματα στα χέρια, τον κορμό, τον ώμο και ένα βαρύτατο τραύμα στο πόδι ενώ διακομίσθηκε εσπευσμένα από τους πυροσβέστες στο νοσοκομείο Jacobi σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε αργότερα ότι η κατάσταση του τραυματία είναι σταθερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ζωολογικού πάρκου αναφέρει ότι η εν λόγω τίγρης της Σιβηρίας είναι αρσενική, ονομάζεται Μπασούτα, είναι 11 ετών και ζυγίζει 180 κιλά. Ο διευθυντής του πάρκου Τζιμ Μπρεχένι είπε ότι πρόκειται για «ένα σπάνιο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε γιατί κάποιος προσπάθησε να θέσει σε κίνδυνο τις τίγρεις. Η τίγρης δεν έκανε τίποτε λάθος στην περίπτωση αυτή. Αν η αντίδραση του προσωπικού διάσωσης δεν ήταν άμεση, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τίγρης σκότωσε φύλακα ζωολογικού πάρκου στην Κολωνία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012, 20:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης