Αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις βρίσκονται οι Αρχές στη Β. Κορέα καθώς ο τυφώνας «Μπολαβέν» έχει ήδη αρχίσει το καταστρεπτικό του έργο.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας, οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε καλλιέργειες, την ίδια στιγμή που οι αναφορές για καταστροφές σε κατοικίες πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας, τρεις επαρχίες στο βόρειο τμήμα της χώρας αναμένεται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, με μεγάλο μέρος της σοδειάς να καταστρέφεται, εντείνοντας τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης που πλήττει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις περιοχές παράγεται το 30% της σόγιας που καταναλώνεται ανά τη βορειοκορεατική επικράτεια. Η Β. Κορέα έχει ήδη πληγεί από τεράστιες πλημμύρες τον περασμένο Ιούλιο και στις αρχές του Αυγούστου, στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι έμειναν άστεγοι.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Καταστροφικές πλημμύρες στη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012, 11:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης