Με αίμα βάφτηκε και πάλι το έθιμο στην Παμπλόνα της Ισπανίας, όπου έξι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι και τρέχουν στα στενά σοκάκια της πόλης μαζί με το ετερόκλητο πλήθος κατοίκων και τουριστών.

Όπως μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν πριν λίγες ημέρες όταν οι μαινόμενοι ταύροι, κατατρομαγμένοι από τον κόσμο, τους σούβλισαν με τα κέρατά τους. Άλλοι τρεις νοσηλεύονται με άλλα τραύματα, καθώς προκλήθηκε πανικός και αρκετοί ποδοπατήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση κινδύνευσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο όταν ένας ταύρος σούβλισε έναν 31χρονο άνδρα στα γεννητικά όργανα και τον σήκωσε στον αέρα για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, ενώ άλλοι δρομείς προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το ζώο τραβώντας το από την ουρά.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας κατάγεται από την Καστίλη. Εικόνες από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τον δείχνουν να γλιτώνει τελικά και να μεταφέρεται από τραυματιοφορείς αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ναβάρα, Χαβιέ Σέσμα, επιβεβαίωσε ότι οι ταύροι τραυμάτισαν τέσσερις ανθρώπους (σ.σ: είναι οι πρώτοι τραυματισμοί από ταύρους που αναφέρονται φέτος, αν και το κυνήγι τους στους δρόμους της Παμπλόνα έχει αρχίσει εδώ και ημέρες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To κυνήγι τον ταύρων αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο στην Παμπλόνα προς τιμήν του Σαν Φερμίν, του προστάτη-αγίου της πόλης.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης