Πανηγυρικό είναι το κλίμα στη Σενεγάλη η οποία συνεχίζει να γιορτάζει τη νέα σελίδα στην πολιτική της ιστορία μετά την ήττα του απερχόμενου προέδρου, Abdoulaye Wade στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν ανθρώπους να τραγουδούν και να χορεύουν στην πρωτεύουσα, Ντακάρ, φωνάζοντας παράλληλα το όνομα του μεγάλου νικητή των προεδρικών εκλογών, Macky Sall.

Η κίνηση του Abdoulaye Wade να διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά το προεδρικό χρίσμα, παραβιάζοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα, είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της αφρικανικής χώρας την ίδια στιγμή που η Αντιπολίτευση ζητούσε επιτακτικά την άμεση απομάκρυνσή του από την εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του πάντως, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, αναγνώρισε την ήττα του.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, τα αποτελέσματα δείχνουν πως ο Macky Sall είναι ο νικητής στον δεύτερο γύρο», τόνισε, την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπός του, Amadou Sall, δήλωνε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως η σημερινή ημέρα (χθεσινή) αποτελεί «μια νίκη για ολόκληρη τη χώρα».

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Δημοκρατία. Ο πρόεδρος Abdoulaye Wade σεβάστηκε τη φωνή του λαού. Ο πραγματικός νικητής είναι οι κάτοικοι της Σενεγάλης», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας.

«Δείξαμε σε όλο τον κόσμο πως η Δημοκρατία μας είναι ώριμη», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Παραδέχτηκε την ήττα του, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012, 03:19
Χωρίς σημαντικά επεισόδια διεξήχθη ο 2ος γύρος εκλογών στη Σενεγάλη, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, 23:18
Σενεγάλη: Επίσημη ανακοίνωση για τη διενέργεια δεύτερου γύρου εκλογών, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, 06:28

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης