Τη βελτιωμένη προσφορά των ΟΠΑΠ-Scientific Games-Intralot για τα Κρατικά Λαχεία απεδέχθη σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ανακήρυξε την ανωτέρω σύμπραξη εταιρειών Προσωρινό Επιτυχόντα Πλειοδότη του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υπεβλήθη σήμερα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η βελτιωμένη οικονομική προσφορά, ύψους 190 εκατ. ευρώ, για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων για χρονική περίοδο 12 ετών, από τη σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, απεδέχθη τη βελτιωμένη προσφορά.

Σημειώνεται ότι η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία αφορά στην παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, για χρονικό διάστημα 12 ετών.

H συνολική αξία του οικονομικού ανταλλάγματος για το Ελληνικό Δημόσιο, σε ονομαστικές τιμές, συμπεριλαμβανομένου του εφάπαξ τιμήματος των 190 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ στη 12ετία, δηλαδή περίπου 125 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το 2010 τα συνολικά κέρδη του Ελληνικού Δημοσίου από τη λειτουργία των Κρατικών Λαχείων ήταν περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα έτη 2011 και 2012 η πορεία τους ήταν έντονα πτωτική, με τα εκτιμώμενα κέρδη να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, τα οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο από τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση είναι πολλαπλά και σημαντικά, καθώς βελτιώνουν ουσιαστικά τα προσδοκώμενα έσοδα σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δράσεις και πολιτικές, που σχετίζονται με τη λειτουργία των Κρατικών Λαχείων.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι οι Credit Suisse Securities (Europe) Ltd και η Eurobank Equities, ενώ οι δικηγορικές εταιρίες Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι και Καρατζά και Συνεργάτες είναι οι νομικοί σύμβουλοι επί θεμάτων ελληνικού δικαίου και η δικηγορική εταιρεία Allen and Overy είναι ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου επί θεμάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε επίσης: Το ΤΑΙΠΕΔ για τα κρατικά λαχεία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, 12:01 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης