Για μία συνάντηση σε καλό κλίμα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ χθες στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και το ζήτημα της Siemens, ενώ έγινε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που θα ξεκλειδώσουν βραχυπρόθεσμα τη χρηματοδότηση της χώρας. Κύριο πιάτο ήταν οι… μεταρρυθμίσεις.

«Σχεδόν επτά ώρες ήταν μαζί. Τρεις ώρες διήρκεσε το γεύμα εργασίας και για δέκα λεπτά βρέθηκαν ολομόναχοι στο γραφείο της: τόσο μεγάλη προσοχή όση έδειξε στον Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν την έχει δείξει σε άλλον επίσημο Ευρωπαίο ηγέτη» σημειώνει η εφημερίδα.

Τι είχε το δείπνο εργασίας; Στήθος πάπιας, πουρέ πατάτας και κόκκινο λάχανο, συνοδευόμενα από πλατό τυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κλίμα ήταν καλό και η συζήτηση ειλικρινής. Η Μέρκελ ήταν πολύ ρεαλιστική και ενδιαφέρθηκε για την εξεύρεση λύσεων. Και οι δύο εξέθεσαν τις απόψεις τους» τονίζει η «Bild».

«Έπειτα από ένα καλό φαγητό, ακολούθησε μία αρμονική συνάντηση στο γραφείο της Μέρκελ. Ο Τσίπρας με την ομάδα του επέστρεψαν στο ξενοδοχείο Mariott, στην πλατεία Ποτσντάμερ, στις 23.58. Μία ώρα αργότερα, στη σουίτα του στον 4ο όροφο -η οποία τη βραδιά κοστίζει 259 ευρώ- κατέφθασαν δύο μπουκάλια ουίσκι» καταλήγει το δημοσίευμα…

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης