H ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, αναφέρει το MNI επικαλούμενο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker και τον επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, είχαν προετοιμάσει μια επιστολή για να εξασφαλίσουν την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες που είχε με τον Dijsselbloem και την Angela Merkel χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

Διαψεύδει το Μαξίμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου «τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κ. Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης