Στην δύναμη της εικόνας και της… ατάκας ποντάρουν τα κόμματα προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους με τα προεκλογικά τους σποτ να έχουν κατακλύσει τόσο το διαδίκτυο όσο και την τηλεόραση, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως σύνθημα «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό», ενώ απ΄τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία προβάλλει ιστορίες από την καθημερινότητα των πολιτών μετά την επιβολή των capital controls.

Βέβαια, δεν λείπουν και τα σποτ που βασίζονται στο χιούμορ όπως αυτό των ΑΝΕΛ και τον μικρό Αλέξη που έσπασε το αριστερό του χέρι, αλλά και της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος παίρνει ένα ταξί με προορισμό το… νομισματοκοπείο. 

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 20 Σεπτέμβρη δεν ψηφίζουμε αυτόν που θα καθίσει στην καρέκλα, αλλά αυτόν που στέκεται όρθιος», υποστηρίζουν οι πρωταγωνιστές στα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ.


 


 
Νέα Δημοκρατία

«Μας πήγαν πίσω. Τώρα πάμε μπροστά» είναι το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ., με το κόμμα να προβάλλει την (κακή) καθημερινότητα πολιτών που προέρχονται από διάφορες κοινωνικές ομάδες.



Λαϊκή Ενότητα

Το πρώτο σποτ του κόμματος εμφανίζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να οδεύει προς το νομισματοκοπείο και το δεύτερο τον Κώστα Λαπαβίτσα σε ρόλο καλεσμένου του… Σταύρου Θεοδωράκη στους «Πρωταγωνιστές».

Το Ποτάμι

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επιστράτευσε δύο ηθοποιούς που υποδύονται τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου να πει στους ψηφοφόρους ποιους δεν πρέπει να ψηφίσουν.

ΚΚΕ

Με μία φράση του Μενέλαου Λουντέμη συνοδεύει το πρώτο προεκλογικό σποτ του το ΚΚΕ: «Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν».

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στο προεκλογικό σποτ του κόμματος επιστρέφει ο «μικρός Αλέξης», που αυτή τη φορά έχει σπάσει το αριστερό του χέρι, με τον Πάνο Καμμένο να του υπόσχεται ότι θα του μάθει να γράφει εξίσου καλά και με… το δεξί. 

ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ανάρτησε ένα βίντεο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται να διαβεβαιώνει τους Ελληνες ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

Χρυσή Αυγή

«Ελληνικέ Λαέ, στάσου στο πλευρό της Χρυσής Αυγής, στον Αγώνα της ενάντια σε αυτούς που λεηλάτησαν τα όνειρά σου» είναι το μήνυμα του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου στο προεκλογικό σποτ.

Ένωση Κεντρώων

Το προεκλογικό σποτ του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη ξεκινά με την αφήγηση μιας ιστορίας για την Ελλάδα στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης