Ο θεράπων ιατρός έπαιρνε ανά περίπτωση – σύμφωνα με τις καταγγελίες – δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ για διανοίξεις του καρπιαίου σωλήνα, τη στιγμή που ήταν σε όλους τους γιατρούς γνωστό ότι οι συγκεκριμένες επεμβάσεις που είχαν γίνει στο νοσοκομείο δεν χρειάζονταν καθόλου υλικά!

Το ιατρικό σκάνδαλο και την καταγγελία συγκάλυψής του έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Θεοδωρίδης και αφορά στην κακή διαχείριση του ιατρικού υλικού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ως εκ θαύματος (γιατί θαύματα κάνει και η επιστήμη όχι μόνο ο καλός Θεούλης), την ημέρα που κλήθηκαν οι καταγγελλόμενοι να πουν τι ακριβώς είχε συμβεί, έληξε η θητεία των επιθεωρητών!

Και αντί για απολογία, οι εμπλεκόμενοι πήγαν για καφεδάκι. Κι έχει να πιουν ακόμα πολλούς καφέδες μέχρι να ξαναβγεί νέα φουρνιά επιθεωρητών μέσω ΑΣΕΠ.

«…Το υπαινίχθηκα προηγουμένως. Είπα ότι υπάρχει η φοβερή σύμπτωση να κατατεθούν οι απόψεις των κληθέντων για να αιτιολογήσουν τα γεγονότα την ημέρα που έληγε η θητεία των επιθεωρητών. Εδώ δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο. Κύριε Πρόεδρε, είμαι βέβαιος ότι υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση…» είπε μετά λόγου γνώσεως ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το Κράτος έχει συνέχεια μόνο στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία», επεσήμανε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος επικαλέστηκε και τις μεγαλόστομες κουβέντες του νυν ΥΠΕάρχη της Α’ ΥΠΕ και Γ’ ΥΠΕ, ότι δηλαδή «Θα πετύχει ένα σκάνδαλο έξι ετών να το λύσει σε έξι ώρες».

Ηλίας Θεοδωρίδης (βουλευτής Δημοκρατικής Αριστεράς): «..Πέρασαν έξι εβδομάδες και όχι μόνο δεν λύθηκε το σκάνδαλο, αλλά έχει απολυθεί και ο διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας, έχει επανατοποθετηθεί ο κ. Σαμπατακάκης στη θέση του επικεφαλής του ΣΕΥΠ της χώρας. Δεν έχει απολυθεί από τη θέση του ο ελεγκτής γιατρός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ελεγχόμενος για το σκάνδαλο ορθοπεδικού υλικού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τώρα, αυτό που μένει είναι μόνο να απολυθεί ο ελεγκτής επιθεωρητής, ο οποίος τεκμηρίωσε το συγκεκριμένο σκάνδαλο».

Ο υφυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης