Δ.Κ

Η βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα στην επίκαιρη ερώτησή της για τη λίστα Λαγκάρντ κατήγγειλε πως «το ΣΔΟΕ αρνείται να δώσει τα τελευταία αποτελέσματα της περιβόητης Λίστας Λαγκάρντ αλλά και τα ελεγχόμενα στοιχεία των άλλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, επικαλούμενο τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΣΔΟΕ δεν δίνει τα τελευταία αποτελέσματα αν δεν εγκρίνει τα παραπάνω ο υπουργός. Δώστε ταεπιτέλους!» είπε φανερά εκνευρισμένη στον υφυπουργό Οικονομικών η Βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία θεωρεί πως παρά τις συνεχόμενες ερωτήσεις που έχει κάνει για την «αμαρτωλή» λίστα απαντήσεις δεν έχει πάρει. «Λεφτά υπάρχουν. Να τα πάρετε από αυτούς που τα έχουν!», συνέχισε στο ίδιο τέμπο η κυρία Ξηροτύρη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αντέτεινε πως το τελευταίο εξάμηνο έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και μάλιστα έχουν αποδώσει και καρπούς.

«Μέχρι σήμερα τα πρόστιμα ανήλθαν στα 142,5 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το Μάρτιο είχαν ελεγχθεί 1071 υποθέσεις και από το Μάρτιο μέχρι σήμερα 1343. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις, ενώ τότε είχαν ελεγχθεί μόνο 146 υποθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός είπε ακόμη πως η κυβέρνηση μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και διαβεβαίωσε στις αιχμές της Ασημίνας Ξηροτύρη για έλλειψη πολιτικής βούλησης πως στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής για να μπορέσει να ανασάνει κι ο λαός.

Όσον αφορά στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ ο κ.Μαυραγάνης επανέλαβε πως η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, την οποία η πολιτεία εμπιστεύεται απόλυτα, κι ότι τέτοιας έκτασης έρευνα δεν έχει ποτέ ξαναγίνει στη χώρα μας.

Όσο για τις καταγγελίες Λαγκάρντ ο υφυπουργός ακολούθησε την τακτική του «κάνω πως δεν καταλαβαίνω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης