Από το ζωηρό ροζ της φράουλας, το απαλό πράσινο του φιστικιού και το θελκτικό σοκολατί, στο μαύρο του κάρβουνου: η νέα τάση στο παγωτό είναι το μαύρο, που εκτοπίζει την κλασική βανίλια και τις υπόλοιπες γεύσεις.

Ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελάκι, το μαύρο παγωτό έχει γεύση που ακούει στην ονομασία Black Coconut Ash. Κάτι σαν «καμένη» μαύρη καρύδα. Ή καλύτερα στάχτη μαύρης καρύδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν ικανοποιεί τους «ψαγμένους» ουρανίσκους στο νεοϋορκέζικο παγωτατζίδικο Morgenstern’s. Το παγωτό είναι μαύρο σαν πίσσα, αλλά δεν περιέχει χρωστικές. Οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και «καρβουνιασμένα» κομμάτια κελύφους καρύδας.

Με αφορμή τη νέα αυτή τάση, έχει ανοίξει και διάλογος για το εάν τελικώς ο «ενεργοποιημένος ξυλάνθρακας» βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Απομένουν πολλά να ειπωθούν.

Οι φανατικοί φίλοι του υποστηρίζουν ότι είναι και αγνό, ευχάριστα δροσιστικό και-παρά το χρώμα του- δεν σου… μαυρίζει τη διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης