Απάντηση στη δήλωση του Νίκου Κοτζιά πως ο αρχηγός του τουρκικού στρατεύματος δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια, καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, γράφοντας ακόμη ένα επεισόδιο στο τουρκικό σίριαλ της προπαγάνδας στο Αιγαίο.

«Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμνηστική φωτό: Δείτε τον Κοτζιά αγκαζέ με Τσαβούσογλου να τραγουδά «We Are The World» το 2015

«Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», προσέθεσε σε μία αιχμηρά αναφορά στην κρίση του 1996.

Αναφερόμενους στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aπό τότε που ανώτατοι στρατιωτικοί της Τουρκίας, με πρώτο-πρώτο τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, προσέγγισαν τα Ίμια, οι προκλήσεις είναι καθημερινές, όπως και η προπαγάνδα

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Η… κούρσα των εξοπλισμών

Σε τηλεγράφημά του το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επισημαίνει πως «παρά την σχεδόν δεκάχρονη οικονομική κρίση, η χώρα (Ελλάδα) διατηρεί έναν από τους ακριβότερους αμυντικούς προϋπολογισμούς στην Ευρώπη – σε ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ-GDP). Και είναι ένα από τα πέντε μέλη του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν το απαιτούμενο στόχο του 2% για το 2016, σε δαπάνες, ακολουθώντας τις ΗΠΑ.

Τα ζητήματα αυτά δεν είναι νέα και πηγαίνουν πίσω στην εποχή που αποσπάσθηκε η Ελλάδα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σχολιάζει το Sputnik, που προσθέτει πως η «ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες που οξύνθηκε το 2017 οφείλεται και σε άλλους λόγους, όπως η απόφαση του ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου να αρνηθεί την έκδοση στην Τουρκία αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα για ν αποφύγουν τη δίκη ως πραξικοπηματίες στην Τουρκία. Η δικαιολογία της απόφασης ήταν πως «στην Τουρκία δεν θα είχαν δίκαιη δίκη».

Πάντως ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, και πρόσφατα επαναβεβαίωσε πως «η Τουρκία επανειλημμένα έχει διαβεβαιώσει στις συναντήσεις μας με τον πρόεδρο Ερντογάν, πως είναι και εξακολουθεί να είναι και θα είναι πιστής σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα συνεισφέρουν στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές».

Επίσης το Sputnik αναφέρεται σε πρόσφατη δήλωση Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου για την ειρηνευτική συμφωνία των Παρισίων του 1947, για την παράδοση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία στην Ελλάδα, η οποία «είχε ως όρο την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης