Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αποσύρει την τροπολογία για το τέλος πλεύσης σκαφών αναψυχής ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης. Αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη τροπολογία διατύπωσε τόσο η αντιπολίτευση όσο και η συμπολίτευση. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για εκτροπή και δήλωσε πως, αν δεν διορθωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει αύριο θέμα αντισυνταγματικότητας.

Σοβαρές ενστάσεις διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν η Βουλή να επικυρώνει συλλήβδην, δίχως να αξιολογεί το περιεχόμενο των τροπολογιών, που κατατίθενται και ζήτησε την απόσυρσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης συνέστησε να χρησιμοποιείται με φειδώ η δυνατότητα που δίνεται από τον κανονισμό της Βουλής για κατάθεση τροπολογιών.

Απαντώντας, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα που να έχει σχέση με ανάπτυξη και απασχόληση που να μην έχει επείγοντα χαρακτήρα». Παρόλα αυτά, δήλωσε, ότι «σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να αντικατασταθούν όλοι οι υφιστάμενοι φόροι με τα διεθνή δεδομένα θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να αποσύρουμε την τροπολογία».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης