Με άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και επικείμενες μαρτυρικές καταθέσεις των Νότη Μηταράκη και Άδωνι Γεωργιάδη πρόκειται να «εμπλουτιστεί» η δικογραφία για την υπόθεση του «κουμπαρά» με στόχο τις καταγγελλόμενες δωροδοκίες βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Η βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε για συγκεκριμένα ονόματα και εμφανίστηκε βέβαιη ότι έχουν πλησιάσει και άλλους βουλευτέςΗ βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτοντας στον εισαγγελέα, μίλησε για συγκεκριμένα ονόματα και εμφανίστηκε βέβαιη ότι έχουν πλησιάσει και άλλους βουλευτές.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και άλλους μάρτυρες, στους οποίους περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα όπως ο υπουργός Νότης Μυταράκης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνης Γεωργιάδης ενώ στην πορεία της έρευνας θα κληθεί και ο Γιώργος Σούκουρης. Ο εισαγγελέας ζήτησε ήδη άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς και τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής των ΑΝΕΛ φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα τον τρόπο που την προσέγγισε ο Γ. Σούκουρης υποστηρίζοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσέγγιση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, από τον Ιούνιο και μετά πύκνωσαν οι επικοινωνίες, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη κρούση για τα χρήματα.

Ένα από τα μηνύματα που έλαβε ανέφερε, όπως σημείωσε η κυρία Ξουλίδου, «μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου». Επιπλέον φέρεται να κατέθεσε ότι στις 20 Νοεμβρίου ο Γ. Σούκουρης της έστειλε μήνυμα το οποίο ανέφερε «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;». Μάλιστα κατέθεσε στον εισαγγελέα σε φωτοτυπίες όλα τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με το συγκεκριμένο πρόσωπο μέσω facebook.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και σε μια από αυτές ο κ. Σούκουρης φέρεται να της είπε σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες αναφέροντας δυο ονόματα. Τότε γίνεται και προσπάθεια, όπως υποστήριξε, να κλειστεί ραντεβού.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα όλα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι η αστυνομία θα ενημέρωνε τον υπουργό και εκείνος την κυβέρνηση. Κλείστηκαν δυο ραντεβού στο γραφείο της, το οποίο είχε παγιδευτεί με κάμερες αλλά, όπως υποστήριξε, ο Σούκουρης της ζήτησε να συναντηθούν σε δημόσιο χώρο με αποτέλεσμα τελικά το ραντεβού να μη γίνει ποτέ.

Η Σταυρούλας Ξουλίδου μετά την λεπτομερή κατάθεσή της στον εισαγγελέα δήλωσε:

«Έδωσα στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την καταγγελία μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μου. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δεν μίλησα νωρίτερα. Είναι άριστες οι σχέσεις μου με τον Π. Μελά. Είναι καλός συνάδελφος. Προσπάθησα να τον προστατέψω. Δεν έπρεπε να ειπωθεί τίποτα και λόγω του συνεδρίου. Εάν μπόρεσαν και πλησίασαν εμένα πιστεύω ότι πλησίασαν και άλλους.”

Η σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ και δικηγόρος Έλενα Καμμένου που την συνόδευε δήλωσε: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει στη διάθεση του τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά. Είναι μεσάζον και μεσολαβητής μιας πολιτικής συμφωνίας και αναζητούμε τον ηθικό αυτουργό. Η μάρτυρας κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα».

Μετά τη Σταυρούλα Ξουλίδου, κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο κ Μελάς βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε:

«Εγώ κατέθεσα ότι είναι αισχρό, βρώμικο και κακοήθες ό,τι καταγγέλλεται σχετικά με χρηματισμό μου. Στη ζωή μου έχω υπάρξει διαχρονικά έντιμος. Παρακάλεσα να ελεγχθούν όσα λέχθηκαν σε βάθος ώστε να βρεθούν οι σκοπιμότητες. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς για τίποτα, ούτε η κα Ξουλίδου που είπε την υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά πήγε κατευθείαν στην τηλεόραση».

Οι καταγγελίες

Τον χορό των καταγγελιών άνοιξε την Τρίτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή με σκοπό -όπως ανέφερε- να αποχωρήσει από την παράταξή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ταρίφα της δωροδοκίας κυμάνθηκε μεταξύ 2-3 εκατομμυρίων ευρώ με διαμεσολαβητή τον Γιώργο Σούκουρη.

«Μας το είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα, αντιστάθηκε και είπε όχι. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να εγκλωβίσουμε αυτόν που τα πρόσφερε» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 2-3 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης