Νέο δημοσίευμα για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα φιλοξενείται στη γερμανική Bild, η οποία διατείνεται πως κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για νέα βοήθεια και την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν κυκεώνα μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο νέων εκλογών.

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπερέχει με ποσοστό 40% έναντι των πολιτικών του αντιπάλων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα αυτό –εάν υπάρξει ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις -θα συντελέσει στο να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές έτσι ώστε να κερδίσει την αυτοδυναμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bild επικαλείται μάλιστα δηλώσεις Έλληνα υπουργού, ο οποίος δεν κατονομάζεται και φέρεται να λέει: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε… Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Γερμανού αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, Αλεξάντερ Γκραφ, ο οποίος αναφέρει ότι: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης