Οι πρωτοφανείς, πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις που ακούστηκαν στο Κοινοβούλιο ανέδειξαν μία μεγάλη αλήθεια… ότι το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου καταβαραθρώνεται μαζί με τη χώρα, στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο.

Το πανδαιμόνιο ξεκίνησε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την ώρα που ο λαός περιμένει τη σύμπνοια αλλά και τη λύτρωση, άφωνος έβλεπε την αίθουσα της Ολομέλειας να μετατρέπεται σε αρένα και τη συζήτηση να βγαίνει εκτός ορίων, με ύβρεις που ακούγονται μόνο στα γήπεδα.
Το πανδαιμόνιο ξεκίνησε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο και τους πολίτες με χειρισμούς του στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, και στη συνέχεια τον ρώτησε αν έχει να «φοβηθεί κάτι σε σχέση με στελέχη της MARFIN» υπονοώντας ότι έχει συγγενικά πρόσωπα με μετοχές στην τράπεζα, με την τελευταία φράση του αρχηγού των ΑΝΕΛ «θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε» να βάζει φωτιά στην αίθουσα.

Σκληρή γλώσσα Βενιζέλου

Η έκρηξη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν απρόβλεπτη και απρεπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η έκρηξη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν απρόβλεπτη και απρεπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο​Όρθιος για πολλή ώρα, εν μέσω απίστευτης οχλαγωγίας, ζητούσε επίμονα τον λόγο επί προσωπικού επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής. Όσο ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης τού ζητούσε να σταματήσει, τόσο εκείνος αγρίευε, ώσπου απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο ακούστηκε να λέει:
«Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα»…. Μάταια ο προεδρεύων τού ζητούσε να σταματήσει. Η «σύρραξη» γενικεύτηκε, με στελέχη των άλλων κομμάτων να αποδοκιμάζουν έντονα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να παρακολουθούν μουδιασμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχετε πια την ασυλία του παρελθόντος» ακούστηκε να του λέει οργισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ενώ ο Γιώργος Πάντζας, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, του φώναζε να κάτσει κάτω.

«Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» είπε ο Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο​

Και ενώ ήταν σε εξέλιξη το πρωτοφανές περιστατικό ο Πέτρος Κωνσταντινέας, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, προχώρησε σε μία επίσης ανοίκεια επίθεση κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει πυροσβεστικά.
«Κάτσε κάτω εσύ. Μη μιλάς. Εγώ σε σπούδασα στη Ρουμανία με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων» του φώναξε.

Με ανάρτησή του στα social media ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή.

«Ο κ. Κωνσταντινέας με κατηγόρησε στην Ολομέλεια ότι σπούδασα με κομματική υποτροφία. Πολιτικός συκοφάντης. Αύριο θα καταθέσω αγωγή».

Ο κ. Φάμελλος

Εξοργισμένος και εκτός ορίων ο Βενιζέλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάντζας

Πεζοδρομιακές εκφράσεις Βενιζέλου

Η κόντρα Κωνσταντινέα-Κωνσταντινόπουλου

Ο επόμενος ομιλητής, Βασίλης Λεβέντης, ανέβηκε στο βήμα εν μέσω των… κραυγών και των υβριστικών χαρακτηρισμών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που προκάλεσαν την οργή του προεδρείου και μεγάλη καθυστέρηση στη συζήτηση.

Φωτό: (Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης