Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ζητά να γίνει γνωστό στον Ελληνικό λαό αν η κυβέρνηση έχει ασχοληθεί με την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένα πρόσωπα έπαιρναν μίζες από την Siemens για λογαριασμό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Όπως ο ίδιος δηλώνει: « Την ώρα που όλοι οι Έλληνες απειλούνται με νέα μνημόνια και νέα μέτρα, θεωρώ απαράδεκτο να μην έχουμε μάθει την τύχη αυτής της απόφασης που δείχνει το μέγεθος της σήψης των δύο κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Παρατίθεται η ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες προσώπων, μέσω των οποίων δωροδοκήθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από την SIEMENS, κατόπιν της ομολογίας Χριστοφοράκου.»

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Cs402Js 3943/09 απόφαση του Ειρηνοδικείου Μονάχου, Τμήμα ΙΙ – Φορολογικών και Οικονομικών Υποθέσεων, ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Γενικός Διευθυντής της SIEMENS A.E. στην Ελλάδα, κρίθηκε ένοχος για δύο κατά συρροή περιπτώσεις δωροδοκίας δημοσίων λειτουργών ενός άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά συναυτουργία.

Η ανωτέρω απόφαση δέχθηκε, συγκεκριμένα, ότι σκοπός του Χριστοφοράκου, στην Ελλάδα, ήταν να προωθήσει τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας SIEMENS A.E., δωροδοκώντας τα δύο δεσπόζοντα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δηλαδή, την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Για το ύψος των «δωρεών» έπρεπε να υπάρξει βάση υπολογισμού και για τον λόγο αυτόν, επιλέχθηκε, ως γνώμονας η τρέχουσα σύμβαση κάποιου, εν εξελίξει, έργου. Έτσι, λοιπόν, το ύψος των «δωρεών» σε αυτά τα δύο κόμματα, προσδιορίσθηκε να είναι το 2% του τζίρου κάποιας σύμβασης της SIEMENS A.E. με τον ελληνικό ΟΤΕ. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνταν συνεχώς τέτοιου είδους συμβάσεις, με αποκορύφωμα τις συμβάσεις για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, από τις οποίες το κέρδος που αποκόμισε η SIEMENS ανήλθε στα 183 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επεκτάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν διορίσει, ως ταμίες των «δωρεών», έμπιστα πρόσωπα, τα οποία προέρχονταν από τον κομματικό πυρήνα. Τα πρόσωπα αυτά ήταν για την Νέα Δημοκρατία ο εκλιπών Βαρθολομαίος και για το ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντίνος Γείτονας. Τα δύο αυτά πρόσωπα, εκτός από το καθήκον τους, να εκταμιεύουν τις «δωρεές», είχαν και την υποχρέωση να ασκούν πιέσεις, όπου έδει, ώστε σε όλες τις περιπτώσεις, να λαμβάνονται αποφάσεις συνεργασίας του Ελληνικού Κράτους με την SIEMENS.

Επειδή πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη

Επειδή ο Ελληνικός Λαός δεν θα ανεχθεί άλλα μέτρα, εξαιτίας των δύο δωροδοκηθέντων κυβερνησάντων κομμάτων

Ερωτάσθε:

1) Έχετε λάβει γνώση, ως οφείλατε άλλωστε, της ανωτέρω απόφασης του Ειρηνοδικείου του Μονάχου; Αν ναι, για ποιόν λόγο δεν έχει επιληφθεί του θέματος η Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι – μετά των συνεργών τους – κριθούν ένοχοι;

2) Έχει διεξαχθεί έρευνα, με σκοπό να διαπιστωθεί με πόσα, ακριβώς, χρήματα δωροδοκήθηκαν τα δύο αυτά ελληνικά κόμματα, από το σχέδιο του 2%; Αν όχι, που οφείλεται αυτή η ασύγγνωστη αδράνεια;

Αθήνα, 14/10/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης