Σε επενδύσεις ύψους έως 1 δις ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις δεσμεύθηκε να προχωρήσει το εμιράτο του Κατάρ την Τρίτη, κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, δεν έχει ακόμη καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων, ωστόσο εκπρόσωποι της χώρας του θα επισκεφτούν την Ελλάδα τον επόμενο μήνα, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Κατάρ, συνοδεία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και ομάδας Ελλήνων επιχειρηματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Hamad bin Jassim al-Thani, δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να εισφέρει 1 δις ευρώ σε κεφάλαιο που θα επενδύσει σε μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, με την ελληνική κυβέρνηση να διαθέτει περίπου το ίδιο ποσό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι διαγωνισμοί για την πώληση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο σε ΟΠΑΠ , ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και άλλες αποκρατικοποιήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος για την είσπραξη 2,6 δις ευρώ έως το τέλος του 2013.

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον του Κατάρ, ο σεΐχης Hamad είπε: «Προτιμούμε τις απευθείας διακρατικές σχέσεις. Θεωρούμε ότι είναι πιο γρήγορο και πιο πρακτικό», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι δύσκολο σήμερα να βρεθούν σοβαροί επενδυτές. Είμαστε σοβαροί επενδυτές και φίλοι της Ελλάδας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνουμε μια δίκαιη, διακρατική συμφωνία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης