Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο για την επίσκεψη Μέρκελ, αλλά και για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως υπολογίζεται ότι θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ μέσα στον Νοέμβριο.

Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθούν τα χρονοδιαγράμματα, απάντησε ότι η εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο «έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Τέλος, για το αν η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να υπάρχει μία καλύτερη έκθεση από την τρόικα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Μέρκελ είπε να δούμε πρώτα την έκθεση της τρόικας. Βέβαια οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται στο τέλος από πολιτικούς, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης