Διαφορετική άποψη από την επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διατυπώνουν δύο βουλευτές: Ο κ. Κόκκαλης είπε ότι θα ψηφίσει «ανοιχτές τράπεζες», καθώς «δεν έχουμε εντολή για κούρεμα των καταθέσεων», ενώ ο κ. Δαμαβολίτης τόνισε ότι ψηφίζει «ναι» στο ευρώ.

Μάλιστα ο Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε ακύρωση του δημοψηφίσματος, εκφράζοντας την πρόθεσή του -σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί – να ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης. Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital control, ούτε για «κούρεμα» καταθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι’ αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» ανέφερε.

Επίσης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει.

«Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Κώστας Δαμαβολίτης: «Την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει “ναι”»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Δαμαβολίτη.

Όπως είπε στον Αθήνα 9,84, «η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας».

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής» επεσήμανε, λέγοντας επίσης ότι «αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο “όχι” και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη χωρίς μάλιστα οι αγορές να έχουν πάθει ζημιά, τι ακριβώς θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του “ναι”», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει “ναι”». Ο κ. Δαμαβολίτης διεγράφη και καλείται να παραδώσει την έδρα του.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος προσθέτοντας ότι η παρουσία της χώρας είναι στο ευρώ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Μαυραγάννης διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση του κόμματος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης