Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Οξύτατη κριτική κατά των κυβερνητικών ενεργειών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησαν την Ελλάδα, στο 4ο Μνημόνιο, άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. «Η Ευρώπη αλλάζει αλλά η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη. Πληρώνει ψεύδη και αστοχίες, ανικανότητα και ανεντιμότητα μιας κυβέρνησης, η οποία πια είναι σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνία. Γιατί οι πολίτες, ξέρουν πολύ καλά το τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, τα δύο τελευταία χρόνια, χρόνια χαμένα για τη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Η Ευρώπη αλλάζει. Το πολιτικό εκκρεμές γυρίζει πίσω, προς την πλευρά των δυνάμεων της αλήθειας, της μετριοπάθειας και του ρεαλισμού. Μετά από μία περίοδο έξαρσης, ο λαϊκισμός υφίσταται μία στρατηγική ήττα. Ήττα στην ακροαριστερά, ήττα σε ακροαριστερή εκδοχή του. Ήδη, η Ισπανία, η Αυστρία, η Ολλανδία αλλά και προχθές στη Γαλλία, η επικράτηση του κ. Μακρόν, σηματοδοτεί μία νέα εποχή. Μία εποχή, μεταρρυθμίσεων και ελπίδας και ταυτόχρονα μία εποχή, ειλικρίνειας».

«Μία νέα εποχή, η οποία έρχεται αν επαναπροσδιορίσει τα όρια, του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος. Να θυμίσει σε όλους τη δίψα της κοινωνίας, για ανανέωση αλλά και να βραβεύσει και την τόλμη και την ειλικρίνεια. Η κοινωνία, κάθε κοινωνία είναι σε εγρήγορση, παρακολουθεί με προσοχή και μετά τοποθετείται ανάλογα, χωρίς αντιστάσεις. Ιδίως αν πρόκειται να επιβραβεύσει την αλήθεια και την ειλικρίνεια», επεσήμανε και τόνισε: «Εκείνο που τελικά μετράει στην πολιτική, είναι η δυναμική της συγκυρίας και το θάρρος των πρωταγωνιστών, να που την αλήθεια, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις. Κι αυτό είναι ένα πολιτικό δίδαγμα και για τη χώρα μας. Να γίνουμε «εμείς», οι φορείς της ανανέωσης, που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε: «Ευθύνη μας, είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά συνεχίζει να κοστίζει σε χρήμα και χρόνο στη χώρα. Οι πολίτες δε θέλουν μόνον κριτική, ούτε θέλουν από εμάς να επιβεβαιώσουμε τα αυτονόητα. Θέλουν ιδέες και προτάσεις».

«Μόνο μία πατριωτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμος εταίρος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το 4ο Μνημόνιο

«Με το 4ο Μνημόνιο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κερδίζει χρόνο για να παραμείνει στην εξουσία και να οικοδομήσει το δικό τους καθεστώς», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην ΚΟ της ΝΔ.

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψεύδη», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ασκώντας σκληρή κριτική είπε: «Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα στην μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης». Και ανέφερε τα τρία ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ:

1. Το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων
2. Το εμπόριο πατριωτισμού, τη δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας
3. Τη μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή

Και ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα δε θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο και αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει του πολίτες του».

Ταυτόχρονα με σκληρότατη κριτική κατά του κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι».

«Υποσχέθηκαν «να τελειώσουν με το παλιό και τη διαπλοκή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για να δηλώσει: «Και, αποδείχθηκαν οι πιο παλιοί και οι πιο διαπλεκόμενοι».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

• Αναξιοκρατία και κομματικός στρατός στο δημόσιο
• Παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη
• Απόπειρα ελέγχου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
• Πλήρης απαξίωση του κοινοβουλευτισμού

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε: «Στην πρότασή μας, δεν υπάρχουν ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Υπάρχει η αλήθεια και η κοινή λογική. Υπάρχει ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων». Και χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Έχουμε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης