Πυρά κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή δηλώσεις του τη Δευτέρα περί μη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει το κόμμα στην ανακοίνωσή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΨΑΡΙ.
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Ο κος Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι δεν θα πληγεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ με τα μνημονιακά μέτρα, ενώ έχει αποκλειστεί το σχέδιο για μικρή ΔΕΗ.

Ο κος Υπουργός δεν μπορεί εσαεί να διαστρέφει την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα με τα όσα συμφώνησε και ψήφισε με το τρίτο Μνημόνιο η κυβέρνηση, η ΔΕΗ χάνει άμεσα, αυθαίρετα και πραξικοπηματικά, με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» το 25% των πελατών της στη λιανική και τουλάχιστον το 50% (!!) μέχρι το 2020.

Ταυτόχρονα υποχρεώνεται από τον Οκτώβρη κιόλας να πουλά στους ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος από τη φθηνή ηλεκτρική παραγωγή της που προέρχεται από λιγνίτες και νερά!!

Όσον αφορά τον ΑΔΜΗΕ, ή θα ιδιωτικοποιηθεί ή ως ισοδύναμο(!) θα εκχωρηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητά του.

Η κυβέρνηση πετυχαίνει – από άλλο δρόμο σε σχέση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε Ελλάδα και Ευρώπη και σε πλήρη εναρμόνιση με το συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο.

Το κρέας δεν μπορεί να βαπτίζεται ψάρι. Διότι δεν είμαστε στον μεσαίωνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης