Σε «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις ελληνικές εκλογές δήλωσε ότι ελπίζει η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Monde».

Η ηγέτις της γαλλικής Ακροδεξιάς και υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στην υποστήριξη ενός κόμματος το οποίο κινείται «μεταξύ Αριστεράς και Άκρας Αριστεράς», όπως σημειώνει η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών» υποστηρίζει η Λεπέν.

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει αγωνίστρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούμε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά στη μετανάστευση. Θα χαρούμε όμως με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Παράλληλα, τονίζει ότι η νίκη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λεπέν επισημαίνει, πάντως, ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική και ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, το πλέον συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη» προς την Ε.Ε.

H «Le Monde» εκτιμά ότι η υποστήριξη της Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέντευξή της η Λεπέν αναφέρει ακόμη ότι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου «δεν υπάρχει ισοδύναμο με το Εθνικό Μέτωπο, τη θέση μας την καταλαμβάνει η Άκρα Αριστερά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης