Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά τον πρωθυπουργό.

«Και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μας αφήνετε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: Mιλήσατε για να συσπειρώσετε την ομάδα σας. Δεν ξέρετε τι θα κάνετε αύριο το πρωί. Θα είστε στα κυβερνητικά έδρανα, δεν θα είστε; Σας είπαμε εμείς για αριστερή παρένθεση; Τι άλλο θέλετε από την αντιπολίτευση;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας με έντονο ύφος, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Καταλαβαίνω γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Έρχεστε και διαπραγματεύεστε με την κοινοβουλευτική σας ομάδα, με τον εταίρο. Στις 20 Φεβρουαρίου υπογράψατε συνέχιση του Μνημονίου και δεν το καταλάβατε. Έρχεστε σήμερα και μας λέτε τι; Ότι δεν μου φέρθηκαν καλά οι Ευρωπαίοι; Εσείς γιατί δεν το λέγατε στο παρελθόν;».

»…Την 20η Φεβρουαρίου υπογράψατε συνέχιση Μνημονίου. Δεχθήκατε τα πλαίσια που λειτουργεί η Ευρώπη, πρόεσθεσε.

»Δεν μου κάνει εντύπωση που μερικοί θα ψηφίσουν όχι. Η ΝΔ θα σας στηρίξει, αλλά δεν γίνεται να ψηφίζουμε εμείς και όχι οι δικοί σας. Δεν είμαστε κορόιδα, είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη στήριξη που επιδεικνύει η αντιπολίτευση στην συγκυβέρνηση, ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολιτική δύναμη για μας να σας πούμε προχωρήστε στην Ευρώπη. Ξέρω τι περάσατε αλλά πρέπει να παραδεχθείτε ότι η αντιπολίτευση σας έδωσε πολλά όπλα. Το 251 ήταν ένα από αυτά, ο κίνδυνος δεν πέρασε, περιμένουμε και άλλο νομοσχέδιο την άλλη βδομάδα και άλλο τον Σεπτέμβριο».

»Είναι καλύτερη μια κακή συμφωνία από μια μη συμφωνία. Η συμφωνία φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου και πρέπει να την υλοποιήσετε. Αυτή η συμφωνία μπορεί να αλλάξει αν κάνουμε κάποια πράγματα και χτίσουμε την εμπιστοσύνη μας. Σας λέμε ότι το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τα εν λόγω μέτρα. Το ΦΠΑ επί Σαμαρά το αποκρούσαμε, είπε μεταξύ άλλων.
Στο σημείο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης επανήλθε στο πολυσυζητημένο email Χαρδούβελη, λέγοντας ότι αυτό «κόστιζε 1 δις. Μας είπατε δεν ξέρατε, βρήκατε τους εκβιαστές και τώρα μάθατε. Για να μάθετε θα πληρώσει ο λαός πολλά δις. Είναι ακριβά αυτά τα διδακτά. Τελικά τι ήταν καλύτερα, τότε επί mail Χαρδούβελη ή τώρα; Ψηφίζουμε ‘ναι’ στη συνέχει στην Ευρώπη. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Κύριε πρωθυπουργέ χωρίς τη ΝΔ θα έχετε πρόβλημα. Είμαστε οι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης