Να καταργηθούν οι ειδικές διατάξεις σχετικά με την παραγραφή αδικημάτων για τους πολιτικούς ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής».

Στο δισέλιδο άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ και τάσσεται υπέρ της τιμωρίας υπουργών και της κατάργησης των ειδικών διατάξεων για την παραγραφή των αδικημάτων τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ειδικές διατάξεις για την παραγραφή των αδικημάτων τους πρέπει να καταργηθούν και να ισχύσουν και γι’ αυτούς οι διατάξεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Τα κόμματα δεν έχουν το θάρρος να εξηγήσουν ότι οι απαράδεκτες αυτές διατάξεις είχαν καθιερωθεί το 1876 και επέζησαν λόγω της συνεχούς και ατεκμηρίωτης σκανδαλολογίας που τα ίδια διατηρούσαν.

»Η συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ, το CD που χάθηκε, τα στικάκια, ένα ή περισσότερα που κυκλοφόρησαν χωρίς κανείς να ασχολείται με το ουσιαστικό πρόβλημα, η απογοητευτική συνεδρίαση της Βουλής έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για την επαναλαμβανόμενη αδυναμία να λειτουργήσουν οι θεσμοί μας».

«Η συνεχής ενασχόληση με σκάνδαλο, όπως συμβαίνει τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ, σημαίνει ότι η πολιτική είναι κενή περιεχομένου» γράφει ο Κ. Σημίτης και σημειώνει πως άλλο είναι η απόδοση ευθυνών και άλλο η σκανδαλολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης