Ρεπορτάζ: Θανάσης Μυλωνάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λακωνικός αλλά διαλλακτικός όσον αφορά το μείζον ζήτημα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την αποχώρησή του από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του zougla.gr ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος (σ.σ. θέρμανσης), να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα για όλους».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι’ αυτό» και συμπλήρωσε: «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».
 
Στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Εξωστρέφεια σημαίνει να εξάγουμε ή να παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές. Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Διαβάστε επίσης: Οι αριθμοί ευημερούν, ο κόσμος υποφέρει, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 11:57

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης