Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς, αναφορικά με τα προαπαιτούμενα για τον επικείμενο έλεγχο της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Στη σύσκεψη, που διήρκησε περισσότερο από δυόμιση ώρες, δεν παραβρέθηκε τελικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι», σημείωσε ο ίδιος ενώ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». «Κάθε υπουργός», πρόσθεσε, «παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη δήλωσε πως «η δουλειά που μας περιμένει είναι αρκετή» προσθέτοντας επίσης ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα και να αναπτύξει προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαμαράς: «Θα κοιτάξω προσωπικά το θέμα των πλειστηριασμών»

Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Τέλος, οι εκκρεμότητες για την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης