Για «θέατρο κοινοβουλευτικής μορφής» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπλεγμένο σε «ψέματα και συνιστώσες», πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις αναφορικά με τις εξαγγελίες του για την οικονομία, τη μεταναστευτική πολιτική και τη φορολογία.

«Η χώρα σας αφήνει πίσω. Η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο και εσείς ακόμα θα τσακώνεστε για το πως θα επαναδιαπραγματευτείτε», τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το καυστικό σχόλιο πως «από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι πολύ μικρή, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο από το γελοίο στο σοβαρό, όπου η απόσταση είναι τεράστια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός επανέλαβε δύο φορές πως εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας και συγκεκριμένα το 2016, ενώ συμπλήρωσε ότι η πρόταση μομφής συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μεγαλο λάθος με την κατάθεση της πρότασης μομφής, λίγες εβδομάδες πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πιστεύει ουσιαστικά ότι η πρόταση αυτή θα γίνει δεκτή.

«Η πρόταση μομφής που καταθέσατε, δεν είναι ούτε μισή σελίδα. Κάνετε την πρότασή σας εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρετε ότι δεν θα περάσει», είπε, προσθέτοντας ότι «σας τέλειωσε η πολιτική και η επανάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η πλειοψηφία του λαού στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και επικροτεί τις ενέργειες της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Δημόσια τηλεόραση υπάρχει και θα επιστρέψει στο Ραδιομέγαρο», ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με το Μνημόνιο και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα μέτρα λιτότητας είπε ότι το κόμμα του ήταν αντίθετο στο Μνημόνιο, ωστόσο ψήφισε ό, τι θεωρούσε πως ήταν σωστό για την εξυγίανση της οικονομία, όπως ήταν οι περικοπές στις σπατάλες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή στους οπαδούς του να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κολοσσιαίο έργο της διαπραγμάτευσης.

«Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα φοβερίσει το Κοινοβούλιο;», αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δίστασε να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ζήτημα του wi-fi, υπογραμμίζοντας πως «πράγματι το wi-fi δεν τρώγεται, ωστόσο η ευρυζωνικότητα αυξάνει -σύμφωνα με μελέτες- το ΑΕΠ της χώρας, όσο μεγαλύτερη είναι η πρόσβαση των επιχειρήσεων και των πολιτών σε αυτή».

Ο πρωθυπουργός τόνισε λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας του πως τα δύσκολα για τη χώρα πέρασαν, δίνοντας την υπόσχεση πως οι αδικίες κατά του ελληνικού λαού θα αποκατασταθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, όταν η χώρα θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης προ κρίσης, προσφέροντας ένα καλό βιοτικό επίπεδο στους Έλληνες, βασισμένο αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις και όχι σε «πάρτι σπατάλης που ονειρεύεται και υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης